Røtter langs kysten

I BEWI-familien er bredden etter hvert blitt stor ‒ fra de minste bedriftene til de børsnoterte selskapene

Det startet med to brødre og Havheim pensjonat, og etter hvert tre gründere og en liten fiskekassefabrikk på øya Frøya i Norge. I dag er det skapt store verdier og tusenvis av trygge, lønnsomme arbeidsplasser fordelt på 18 land. Vi glemmer aldri hvor vi kommer fra.

1980 – 2014
Grunnla BEWI på Frøya i 1980, og produserte fiskekasser til lakseoppdrettsnæringen. Diversifiserte virksomheten til isolasjonsløsninger. Opparbeidet erfaring innen verdikjedeutvikling, operasjonell dyktighet og effektiv produksjon.
2014 – 2022
Nordisk ekspansjon. Vertikal integrasjon gjennom BEWIs oppkjøp av råvareprodusenten StyroChem. Børsnotering av BEWI og KMC Properties. Mer enn 40 M&A-transaksjoner gjennomført av porteføljeselskaper. Flere obligasjonsemisjoner i våre porteføljeselskaper. Bidro i den internasjonale utvidelsen av BEWI og KMCP.
2022 –
Utnytter +40 års erfaring fra drift, industri, M&A og kapitalmarkeder. Bredt nettverk av rådgivere, samt industrielle og finansielle kontakter for å støtte vekst og finansiering. Langsiktig perspektiv i nordiske selskaper innen industri, eiendom og sjømat.
Utvikling av unik industriell og operasjonell kompetanse
Utvikling av kompetanse innen M&As, kapitalmarkeder og internasjonale operasjoner
Utvikling av et nordisk investeringsselskap

Brødrene

Året er 1975. De to brødrene Svenn og Geir Bekken vender hjem til Frøya etter å ha opparbeidet verdifull erfaring fra arbeidslivet. På dette tidspunktet var Svenn hovmester på Grand Hotell i Harstad, og Geir var kokk på Hotell Prinsen i Trondheim. De to stiftet et selskap på 50/50-basis i eierandel, og kjøpte Havheim pensjonat med overtakelse 1. januar 1976, samme dag som datteren til Geir ble født. Hun tok over som daglig leder av det som etter hvert ble Hotell Frøya i 2002.

Gründerånd

Sinkaberg er et hel-integrert sjømatselskap med anlegg på kysten av Trøndelag og Helgeland. Produksjon av settefisk skjer i Bindal og Nærøysund. Sinkaberg er resultat av Sinkaberg Fisk (etablert 1977) og Bindalssmolt (etablert 1985) av henholdsvis gründerne Finn W. Sinkaberg og Bjørn Berg-Hansen. I mars 2023 solgte familien Berg-Hansen andelen på om lag 44 prosent i selskapet til Bewi Invest - som da kom inn som ny storeier. I juni 2024 skiftet konsernet navn fra SinkabergHansen til Sinkaberg.

Skaper verdier for samfunn og eiere

Vi glemmer aldri hvor vi kommer fra. Det preger holdningene og verdiene i hele BEWI-familien. Ansvarlige, stolte, stabile og kvalitetsbevisste. Det er verdiene våre. De er bokstavelig talt hugget i stein i Hammarvika - der det hele startet.

Alt vi skaper – skaper vi sammen

I dag er vi stolte og engasjerte eiere i selskaper i en rekke land, med hovedtyngden i Norden og langs sentrale kyststrøk av Norge. Konkurranseinstinktet har vi fortsatt med oss. Fiskekassen også. Men i dag står den bare for en liten del av omsetningen.

Vil du lese mer om oss?

Bredden i BEWI-familien er stor, fra de minste bedriftene til de børsnoterte selskapene. Alle har ambisjon om være ledende på sitt område.

Vi jakter hele tiden på å lære av det beste i alle selskapene. Vi lærer av og utfordrer hverandre. Å skape merverdi på tvers av hele porteføljen er et mål og et verktøy.

Slik vil vi fortsette å bygge et ledende fellesskap av bedrifter og mennesker som tror på kontinuerlig forbedring og verdien av å stadig bli utfordret.

Klikk på våre historier til høyre for å lese mer om oss.

Her finner du nyheter og fortellinger om oss i BEWI-familien og våre samarbeidspartnere.