Folkelig og nedpå

TETT PÅ: – Jeg er genuint engasjert i menneskene rundt meg og opptatt av at de skal ha det bra, sier Rita Nergård Bradley. Foto: Doxacom.
– Hvis jeg skal gjøre en god jobb, må jeg også ha et godt privatliv, sier Rita Nergård Bradley.

Rita Nergård Bradley jobber som lønns- og regnskapskonsulent i BEWI Invest, og har i tillegg en del HR / personalrelaterte arbeidsoppgaver for eierselskapet.

Glad i folk
– Jeg er genuint engasjert i menneskene rundt meg og opptatt av at de skal ha det bra, forteller hun og legger til:

– Hverdagen til oss på regnskap og lønn er i utgangspunktet veldig fast med rutiner og tidsfrister. Men det kommer alltid inn oppgaver adhoc som man må tilpasse seg til. Man er både rådgiver og samtalepartner, og da er det viktig å kunne være fleksibel. 

FOLKELIG OG NEDPÅ: Rita Nergård Bradley har aner fra Storbritannia, og reiser så ofte hun kan. Hun ser klare likheter mellom BEWI Invests kjerneverdier og kulturen hun liker så godt i farens hjemland Wales. Foto: NN

Vekstmuligheter
Da Rita valgte å begynne i BEWI Invest, var det vekstmulighetene som trigget henne mest. Hun har alltid jobbet med regnskap og lønn internt i forskjellige bedrifter og bransjer innen privat sektor, og liker godt å komme tett på driften. I dag har hun ansvar for regnskap og lønn i ni av datterselskapene.

– Det er ikke så mange kjempespennende selskaper hvor man som regnskapsarbeider kan få jobbe in house, men fortsatt med det man liker best, sier hun og tenker seg om før hun fortsetter:

– På papiret kan regnskapsjobben min kanskje kalles for kjedelig. Men jeg syns det er artig. Og det å få jobbe i et firma som dette, som tenker seg på børs og har de kjerneverdiene vi har, syns jeg er veldig spennende.

» Jeg er ikke en som bare kan leve og ånde for jobben.

Sosialt årshjul
Rita, som har aner fra Wales i Storbritannia, er opptatt av at livet består av mer enn bare jobb. God mat, tid med venner og familie og trening er viktig for at hun skal trives, og reise gjør hun så ofte hun kan.

HØYT OPPE OG DOWN UNDER: Her prøver Rita fallskjermhopp med instruktør da hun var på rundtur i Australia 19 år gammel. Mange fra hennes familie fra Wales har bosatt seg i Australia etter at farfaren pensjonerte seg som yrkesmilitær i Storbritannia. Foto: Privat.

– Jeg er ikke en som bare kan leve og ånde for jobben, jeg må ha annen input også. Og jeg tenker at hvis jeg skal være bra her, så må jeg også ha et bra privatliv, forteller hun.

– Vi er også flinke til å ha sosiale aktiviteter på jobb. Sosialkomiteen vår har et årshjul som sørger for at vi har treffpunkt på tvers av selskapene minimum hver annen måned. Det er et viktig bidrag til at vi blir godt kjent.

» Det er veldig hyggelig å arbeide et sted hvor eierfamilien er så pass nedpå og til stede som de er her.

En kultur hun kjenner godt
Og kanskje er det nettopp bakgrunnen hennes fra utlandet som gjør at hun trives så godt i BEWI Invest. Rita ser i hvert fall klare likheter mellom selskapets kjerneverdier og den kulturen hun kjenner og liker så godt fra farens hjemland Wales.

– Wales er veldig ulikt England. Her er de mye mer folkelige og nedpå. Glad i å hjelpe andre, og kjent for hardt arbeid. Det opplever jeg at gjengen som står bak BEWI Invest også er, forteller hun.

– Det er veldig hyggelig å arbeide et sted hvor eierfamilien er så pass nedpå og til stede som de er her. Jeg oppfatter dem som åpne og genuint interesserte i oss som arbeider her. Den enorme veksten og utviklingen selskapet har hatt har ikke endret på det, avslutter hun.

Dette intervjuet ble gjennomført i februar 2024.
Del på sosiale medier: